U kunt ons steunen door te storten op Stichting Esperanza te Bolsward NL13 TRIO 0198487509   BIC:TRIONL2U Giften zijn aftrekbaar

Handelsregister Kamer van Koophandel-nummer:                                      52219410

RSIN-belastingnummer voor de ANBI-status:                                             850348213

Stichting Esperanza Hoop voor Honden heeft de gedragscode van de (Stray) Animal Foundation Platform (AFP) ondertekend en werkt geheel volgens Nederlandse en Europese wetgeving bij het vervoer, het houden en verzorgen van dieren ( Besluit en Regeling Houders van Dieren uit 2014). Dat houdt in dat de opvanglocatie een ubn-nummer heeft en de stichting een nVWA-registratie om haar adoptiewerk uit te voeren.

UBN- nummer opvanglocatie                                                                             6444172

Registration of European Trade Recognition, EG approval number:              317612

Sat, 29 March

 

BLOG 

Sat, 01 March

 

Tue, 19 October

Da dag na kerst is Omi overleden. Ruim 13 jaar oud. Het eerste sitebericht in dit nieuwe jaar is een terugblik op Omi, het vederlichte hondje dat, zo stilletjes als ze rondscharrelde op het gras, met haar neusje geuren opnemend, iets knaps voor elkaar kreeg. Ze riep het goede in ons op, vertedering, rust. Ze creëerde verbinding. Naast haar trieste verhaal raakte ons, en velen met ons, het bijna onverstoorbare, serene, het intens lieve en tere.

Omi deed je voelen dat het niet om plaatjes gaat. Ze staat symbool voor de vele extra kansarme dieren die niet snel gered worden, omdat ze een kwaal of handicap hebben, niet jong of schattig pup zijn of aan een ander plaatje voldoen. In onze keuze- en gemaksmaatschappij sta je dan achteraan. Maar wat Omi gaf is onbetaalbaar. Zij maakte je tevreden met wat er (nog) is, straalde klein geluk uit. Een kostbare les.

Wij zijn Anita van refugio Sierra Nevada dankbaar dat ze Omi redde. We zijn Maureen dankbaar voor haar liefde en zorg. Het bracht gebroken nachten mee, verdriet om het gemis, maar wat Omi terug gaf had ze nooit willen missen. Ook danken we hen die bijdroegen in de kosten voor dierenarts, speciale voeding en oog-hart-nier medicatie. En allen die trouw meeleefden.

Anita Dufetel van refugio Sierra nevada met Omi

Anita nam Omi 21 april 2017 mee uit het dodingstation van Delagos: een haarkluwen, oogjes vol zweren, in een hoek gesmeten. Haar hart brak. De dierenarts verwijderde het ene oog en opereerde het andere dat iets zicht behield. Helaas is de refugio, hoe liefdevol ook, een zware plek. Nul comfort, zomerse hitte, winterkou, scherp gruis, stoffig.

Maar zelfs daar zagen we haar genoeglijk rondscharrelen. Dus, hondje van de dag of niet, 25 september 2017 namen we haar mee naar Nederland. Omi genoot nog een jaar en 3 maanden: van het gras onder haar pootjes, haar neusje in de wind, de geuren, een enkel veldwandelingetje, kroelen en tegen Maureen aan, nestjes maken in haar slaapmandjes, lekkere hapjes peuzelen. Onverstoorbaar tussen de andere honden. Ook toen ze dement werd en kleine tia’s kreeg was ze niet angstig of rusteloos.

Het is verdrietig en leeg zonder Omi. Maar in haar naam, met haar inspiratie, gaan we door en hopen ook in 2019 extra kwetsbare dieren een plek onder de zon te geven. Met Maureen en de mensen die meeleven en steunen.

De aktie voor een nieuwe schutting voor de hondenweide is mede dankzij Omi een indrukwekkend succes geworden.

Thu, 04 April

proef 23