U kunt ons steunen door te storten op

Stichting Esperanza NL13 TRIO 0198487509 BIC:TRIONL2U

te Bolsward

Projecten en Activiteiten

Hieronder volgt een korte vermelding van de projecten van Esperanza Hoop voor Honden

Samenwerken met andere stichtingen

Omdat samenwerking één van onze doelen is, samen bereik je meer dan ieder voor zich, helpen wij diverse andere stichtingen:

Activiteiten :

wij doen veel huisbezoeken,
wij halen honden van Schiphol,
wij brengen honden naar hun opvang en naar hun definitieve plek
wij bemiddelen in moeilijke situaties
wij observeren mogelijke probleemsituaties
wij nemen honden mee uit Spanje als vliegbegeleider
wij adverteren ook voor anderen

wij zamelen voer, materialen en dekbedden in voor Roemenië
wij ondersteunen Roemeense dierenorganisaties voor sterilisatiecampagnes

wij vesrterken de gerichtheid op het helpen van oude(re) en anderszins nog kansarmere dieren door handicap e.a.


De criteria voor samenwerken met een refugio zijn:

-gerichtheid op preventie (deelname aan neutralisatiecampagnes),

-gerichtheid op educatie (via voorlichting en scholing beïnvloeden van de cultuur)

-transparantie (scheiding in financiële stromen tussen privé en dierenorganisatie, inzage op publicatie financiële gegevens)

-bereidheid tot samenwerking met andere organisaties

-continuïteit, is de refugio legaal, is er een goede omgang met vrijwilligers, zodat er steeds graag vrijwilligers werken, is de rechtsvorm en is het eigendom van de bezittingen afdoende geregeld voor de toekomst


Projecten:

Voor 2019, 2020 en 2021 geldt dat Esperanza met name helpt met honden 'met een rugzakje'. Honden die fysiek wat missen, honden, die al te lang in het asiel zitten. Juist voor deze honden proberen wij een goed baasje te zoeken

Voor 2018 wordt een belangrijk project het geheel vernieuwen van de 45 meter lange schutting van onze UBN-opvanglocatie.

De offerte bedraagt ca € 7200,-. Esperanza tracht deze kosten te bestrijden met een donatiecampagne. Eerst met De Samenwerkende Dierenclubs van Diana Spaans, daarna gaat Esperanza alleen verder door al haar contacten door de jaren heen oer mail te vragen om een bijdrage. Dat heeft Esperanza nog niet eerder op deze schaal gedaan.

The Nature- a Heritage for the Future- Shelter in Popesti tegen Boekarest van Carmen Milibendzchi

Wij helpen met kleine invesreringen ter verbetering van dit shelter en met wat adopties. Dit in samenwerking met anderen in Nederland en Groot-Brittannie. Het shelter,waar 350 honden zitten, is kwetsbaar vanwege het gebrek aan vrijwilligers.

Refugio Granada Padul , later Esperanza Monachil

Onze honden Niki en Rafa hebben wij in januari 2009 uit Padul gekregen. In de zomer zijn we ter plekke wezen kijken. Duidelijk werd dat de gemeente de refugio wilde sluiten, zij hadden de grond nodig. Esperanza Hoop voor Honden (als stichting in maart 2012 opgericht) is toen gaan helpen met de bouw van een nieuwe refugio in de bergen boven Monachil waar Ana en Jesus een stuk grond van 11000 m2 voor 40 jaar konden huren. De oprichters van Esperanza Hoop voor Honden hebben ca

€ 25000,- in de refugio geïnvesteerd, naast alle donaties en hulp die de adoptie-organisatie Granada-Padul, later Robustiano van Aukje van Hees heeft verzorgd.


Refugio Sierra Nevada:

- bouw kattenterras

- aanleg stalen trap van kattenverblijf naar kittenverblijf

- aanleg vloerverwarming kattenverblijf

- aanschaf tuinhuisjes als nachtverblijf binnen de uitloopkennels

- Sierra Nevada heeft een aantal keer een beroep gedaan op Esperanza Hoop voor Honden in spciale gevallen te helpen met adoptie, dat gold voor de dove hond Friso, voor wie we een plek op Ibiza hebben gevonden en Whity, nu Charles, die nu bij Sordo zit (nb. Sordo hebben we zelf met de boot naar Ibiza gebracht), dat geldt voor een bange Portugese podenco, die nu in Nederland een prachtig huisje heeft.

- Op het nieuwe terrein heeft Esperanza een bijdrage geschonken voor de realisatie van daken boven de kennels

Refugio Protectora Fuenten Vaqueiros

- In 2016 heeft Esperanza een geldbedrag geschonken voor de aanleg van een muziekinstallatie in de twee kennelgebouwen, de slechte akoustiek maakte het wenselijk voor de daar verblijvende honden de leefomstandigheden prettiger te maken.

- In 2016 heeft Esperanza voor vele kansarme honden uit deze refugio een huis in Nederland gevonden

Project Kinderboeken:

Met schrijfster M.Guarnído het aanbieden voor verkoop van kinderboeken aan refugio’s. Bij verkoop door deze organisaties mochten ze de helft van de opbrengst aan de refugio of aam voer of materialen besteden.

Refugio Ladridos Vagabundos

Ladridos heeft een noodoproep gedaan om te helpen bij het steriliseren en uitadopteren van veel katten en honden die bij een sociaal-zwakke familie niet de juiste aanpak kregen, het was in Cijuela. Esperanza Hoop voor Honden heeft geholpen met 6 honden uit Cijuela en is later ook ter plekke geweest om de laatste honden zelf te halen.

Educatie:

Verzamelen educatief materiaal op het gebied van dierenwelzijn en lesgeven op een school in Churriana de Vega, bij Granada

Financiering van sterilisatieprojecten in Clu-Napoca Roemenië.

Tweemaal hebben wij nu een grote sterilisatiecampagne ondersteund in één van de dorpen rond Cluj.
Wij helpen soms bij een dure operatie of duur hulpmiddel van een individuele hond

Hulp aan Roemeense vrijwilligers in Boekarest, die zwerfhonden redden in een haastig opgezette refugio in Fundulea, 40 km buiten de stad, sinds de nieuwe dodingswetten in Roemenië gelden.


Hulp aan gehandicapte dieren:

- Onderzoek voor eventuele complexe operatie bij patel luxatie van Ellie, onze ‘logo’-hond, aanschaf rolstoel Ellie.

- Aanschaf rolstoel Vero in Las Gabias Granada

- Financiering van complexe operatie van de Roemeense Fenna

- Mede financiering van de rolstoel van Tasha in Cluj-Napoca Roemenie.

- Op dringende verzoeken een plek voor een hond te zoeken in urgente gevallen heeft Esperanza Hoop voor Honden hulp geboden, daarbij zijn ook honden, die uit een dodingsstation zijn gered, zie de lijst van gelukshonden, elders op de website.

- In één geval hebben we een plek voor een hangbuikzwijn, Cherdy, gevonden in Nederland en is het dier door onze Spaanse vrienden naar Nederland gebracht.

- Zo is Jolly uit de opvang in Smilde geadopteerd in Helsinki, wij hebben Jolly met het vliegtuig naar Helsinki gebracht.

- Uit Boekarest hebben wij in vaak honden mee teruggenomen, die in Nederland hun gouden mandje vonden.Refugio La Linea:

Esperanza Hoop voor Honden heeft 6 honden uit de refugio La Linea bij Gibraltar van Peter Koekebakker gehaald voor een voorlichtingsproject van dierenartsen in Nederland over adoptie van buitenlandse honden.


Het droomproject van Hope Animals


Midden in de vega, de vruchtbare vlakte aan de voet van de Sierra Nevada, vlak onder Granada ligt een terrein met notenbomen van ongeveer 5000 m2. Paco Galan en Rocío hebben dat stuk grond weten te huren met recht op koop, zij houden er een paar honden, Paco is hondentrainer voor hulphonden en assistentiehonden.
Hij traint zijn honden als hulphond of als therapiehond. Hij wordt ook vaak als een Cesar Milan bij families geroepen om hun hond ‘manieren’ te leren.
Paco heeft samen met Rocío Cardona een droom, hun project met honden en eventueel paarden zo uitbreiden, dat zij er van kunnen leven.

Hun project staat bijna op papier, tekeningen, beschrijvingen van materialen,
bouwactiviteiten, en hun toekomstige activiteiten met honden.

Esperanza Hoop voor Honden zal participeren in een kleine refugio voor gehandicapte honden op het terrein.


Stichting Steun de Zwerfhonden en NUCA in Roemenie

Esperanza Hoop voor Honden heeft in het verleden al karren met afgekeurd, maar voor honden goed bruikbare dekens/dekbedden naar Roemenie getransporteerd en helpt de Stichting SZR daarmee ook. Ook voer wordt in Nederland ingezameld bij dierenartsen en bij diervoederwinkels om naar Roemenië te versturen.

Steun de Zwerfhonden in Roemenie wordt beheerd door Monique Muis en Ben, die in Cluj-Napoca Roemenië wonen en haar zutser Petra Muis met haar man uit Nijmegen. Petra coördineert de inzamelingen in Nederland. Monique is inmiddels voorzitster van NUCA, de Roemeense dierenwelzijnsorganisatie In Cluj. Zij organiseert sterilisatieprojecten.


Healthy Pet Center in Cluj-Napoca

In 2017 starten de vrijwilligers van NUCA een eigen kliniek: Healthy Pet Center. Deze kliniek krijgt verschillende functies: kliniek, residentiemogelijkheden voor opname en uitslapen, gedragstraining, pension, groomingsalon, shop voor dierbenodigdheden. Er wordt samengewerkt met dierenartsen en docenten van de universiteit van Cluj-Napoca.

Op deze wijze hoeft NUCA niet meer alle gewonde en zieke honden naar dierenartsen in de omgeving te brengen, zij kunnen hen nu zelf behandelen. En er wordt bewust gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van de diergeneeskunde in de praktijk. Esperanza investeert € 12.500,- in de kliniek en monitort de voortgang.


Hongarije Mykenyès


In Mykenyes woont een Nederlands paar, dat zich steeds het lot aantrekt van honden in de omgeving, waarvoor dat nodig is.Met de opvang in Smilde proberen wij een plekje voor die honden te vinden in Nederland.