Zwerfhonden Beer en Muis

Het artikel over zwerfhonden van Jantien de Boer in de Leeuwarder Courant van zaterdag 16 juli, leidt u naar de website van Esperanza Hoop voor Honden. Voor deze gelegenheid hebben we bovenaan ons BLOG (zie dus hieronder) plek ingeruimd voor een aantal zwerfhonden, die dolgraag een warm nestje en een lieve baas zoeken.

Hieronder een korte vermelding en de mogelijkheid op de zwarte knoppen door te klikken voor uitgebreidere informatie en foto's voor mogelijke adoptie. Beer heeft inmiddels zijn huisje gevonden!

Indien u belangstelling hebt hebben we in eerste instantie alleen mailcontact (of via de zwarte knop met Ranjaclub of via info@esperanzahoopvoorhonden.nl). Wij vinden de match tussen baas en hond heel belangrijk. Om dat te kunnen beoordelen hebben wij veel informatie van en over de baas nodig (ervaring met honden, hondencursussen, woonsituatie, hoe verblijft en slaapt de hond in huis, wat is uw wandelpatroon,et., etc.) Als naar ons idee de informatie endat wat de betreffende hond nodig heeft ‘matcht’, nemen wij ook telefonisch contact op en gaat de procedure verder.

Adoptiehonden:


1. Golfo : Kerstgeschenkje dat in mei gedumpt is omdat men het alweer zat was. Golfo is namelijk een hond en die wil wandelen en knuffelen en heeft eten en aandacht nodig en is geen pluche hondje wat je even in de hoek van een kast parkeert. Met Golfo zelf is niets mis. Hij is vrolijk, aanhankelijk en ongecompliceerd. Een gezinshondje die juist eigenlijk leuk in een kindergezin zal passen mits de baasjes ook lekker sportief wandelingen maken met dit levendige blije mannetje. Ook met andere honden kan hij goed overweg. Katten is niet bekend. Kan evt getest.
Foto album Spanje: http://myalbum.com/album/ah85lj4y59FR
Golfo komt 26 augustus naar Nederland en is dan hier in het noorden in opvang te bezoeken.  Gecastreerde reu, geboren: ca. 17.04.2015, ca. 34 cm, 6 kg


foto album: http://myalbum.com/album/pFhk9ZBW5MIm

Over het asiel:
Terry, Olli, Lupita (zij hebben alle al een huisje)  en Golfo komen mee met een wegtransport 26 augustus en komen dan in opvang in Friesland en Drenthe maar kunnen ook direct al geadopteerd worden. Dit viertal komt uit een asiel in Fuentevaqueros Granada Spanje. Voorheen was het asiel een dodingsstation waar alle honden en katten na 10 dagen werden afgemaakt en de zorg slecht was. Nu is het een asiel met plek voor 70 honden en 30 katten, maar in de praktijk zitten er vaak veel meer dus de 2 verzorgers hebben best veel stress waar ze allemaal te laten en zowiezo is het heel zwaar voor slechts 2 personen om al die honden en katten te verzorgen. Ze hebben gelukkig regelmatig adopties naar Duitsland want in Spanje zelf is het maar heel weinig. Maar sporadisch enkele hondjes weg naar Nederland, dat brengt toch weer een beetje ruimte voor de achterblijvers vandaar onze hulp. Het asiel helpt niet alleen honden en katten met onderdak maar is ook heel actief om lokaal het dierenwelzijn te verbeteren. Door castratie acties en door informatie aan de lokale bevolking te geven door met informatie stands op evenementen te staan en scholen te bezoeken. Dit is voor Esperanza Hoop voor Honden een extra reden om juist dit asiel daar te ondersteunen.


Voor Viktor en Luna geldt dat u ze alleen financieel kunt adopteren:

6. Viktor , is een ongelofelijke lieve Duitse herder van 9 a 10 jaar. Hij is 2 ½ jaar geleden op straat gevonden in een arme wijk. De mensen daar wilden hem doodschieten omdat hij niet voldeed als hond. Of ze dat echt wilden doen, weten we niet, maar het was duidelijk dat ze van hem af wilden. Hij was erg slecht aan toe, vermagerd, zat onder de olie en liep heel slecht.
Het bleek dat hij veel problemen had met zijn ruggewervel  en heupen, waardoor hij liep alsof hij dronken was. Sinds vorig jaar september kan hij niet meer lopen en onder tussen is hij ook incontinent geworden. Maar ondanks dit alles, is hij nog steeds een vrolijke hond, die graag wil door leven en met wat hulp van ons lukt dat ook goed.
Je begrijpt vast wel, dat Viktor veel verzorging nodig heeft en dit betekent ook de nodige kosten. Denk alleen al aan zijn medicijnen, speciaal dieetvoer en zijn luiers en onderleggers. Zie foto's en filmpjes onder de eerste zwarte knop.

7. Luna is als puppy gevonden op de vuilnisbelt, net buiten Cluj-Napoca, samen met haar broertje Max. Max had geluk, mankeerde niets en woont nu bij een familie in Duitsland. Maar Luna had pech. Zij lag onder een auto die haar raakte toen deze weg reed. Haar bekken was op drie plaatsen gebroken. Ze had geopereerd moeten worden, maar de dierenartsen hier in Cluj zeiden toen dat er niets aan gedaan kon worden en dat ze het wel zo zou redden.
Maar je raad het waarschijnlijk al, dat pakte heel anders uit. Haar heup staat nu helemaal verkeerd en dit werkt door in de stand van haar achterpoten. Ondertussen is ze door meerdere specialisten bekeken en is ze ook een keer geopereerd, maar het komt nooit meer goed. Zij heeft een bepaalde periode erge pijn gehad, wat haar gedrag niet goed heeft gedaan. Als Luna jou kent, is het een enorme lieve en enthousiaste hond en gaat ze door het vuur voor je. Maar ze kan helaas niet goed met andere honden overweg. Ze kan plotseling uitvallen en een enkele keer bijt ze de ander. Gelukkig kunnen wij goed met haar omgaan en kan Luna goed bij ons leven zonder de andere honden, die hier ook leven, in gevaar te brengen. Maar haar aanbieden voor adoptie is dus onmogelijk.
Voor Luna hebben we extra kosten omdat ze bepaalde voedingssupplementen en pijstillers nodig heeft, ze regelmatig onderzocht moet worden (incl röntgenfoto’s ) en ze binnenkort nog een keer aan één van haar knieën geopereerd zal moeten worden.

Viktor en Luna zijn alleen op afstand te adopteren, dus financieel. Twee honden dus, waarvoor we wat extra financiële hulp kunnen gebruiken. Het zou heel fijn zijn als u één van beiden zou willen adopteren op afstand. Hoeveel u elke maand wilt geven, is natuurlijk geheel aan u. Maar gemiddeld geven andere sponsors tussen de 10 en 20 euro per maand.

KIjk voor het IBAN-rekeningnummer bij Contactgegevens.

Voor de Spaanse honden ter adoptie hebben we in Nederland opvanggezinnen geregeld en zelfs voor 4 honden een plek op een wegtransport 26 augustus. Dat is niet voldoende om ze allemaal te helpen. Vandaar dat we nu dringend op zoek zijn naar mensen die van de zomer een hond vanuit Malaga naar Nederland willen begeleiden op hun vlucht. Voor Muis en Beer is dit al gelukt met een vrijwilliger die vliegt, maar voor de andere kleinere honden zoeken we nog vluchtbegeleiders.